Menu Sluiten

Tips voor eenvoudiger thuis elektrische bedrading

Zelfs als je jarenlange ervaring hebt met bedrading, zijn er altijd een paar trucs die je misschien niet kent. We werkten samen met twee meester-elektriciens met tientallen jaren ervaring om hun tips, trucs en technieken te verzamelen. Van het rechttrekken van kabels tot het labelen van draden, deze tips helpen u beter, sneller en netter te bedraden.

Rol kabel zonder knikken af
Kabel met plastic mantel door gaten in de lijst trekken is een stuk eenvoudiger als u de kabel eerst recht trekt. Als u eenvoudig de kabel uit het midden van de spoel trekt, knikt deze als u hem door de tapeinden trekt. De truc is om een ​​handvol spoelen op te tillen (vier lussen bereiken ongeveer 12 ft) vanaf het midden van de rol (links) en ze over de vloer te gooien alsof je een opgerold touw gooit. Loop vervolgens langs de lengte van de kabel en maak deze recht terwijl u gaat (rechts). De elektriciens die we hebben gesproken, geven de voorkeur aan deze methode omdat ze de kabel in de plastic verpakking kunnen houden voor eenvoudiger gebruik en nette opslag.

Elektrische schakelkasten netjes inpakken
Als je veel bedrading hebt gedaan, zijn we er zeker van dat je momenten hebt gehad waarop je nauwelijks de schakelaar of het stopcontact in de doos kon duwen omdat er zoveel draden waren. De oplossing is om de draden netjes te ordenen en ze vervolgens voorzichtig in de doos te vouwen. Zo houdt u de kabels netjes en compact: verzamel eerst alle kale aardedraden samen met een lange pigtail en verbind ze. Vouw ze in de achterkant van de doos en  laat de pigtail uitgestrekt. Doe daarna hetzelfde voor de neutrale draden. Als u schakelaars aansluit zoals hier getoond, heeft u geen neutrale pigtail nodig. Laat de hete draad extra lang en vouw deze heen en weer over de onderkant van de elektrische draadkast. Plaats een draadconnectorkap op de hete draad om deze te identificeren. De netjes ingepakte doos maakt het gemakkelijk om de draden te identificeren en geeft u voldoende ruimte voor de schakelaars.

Verwijder de mantel van de UF-kabel (Underground Feeder)
Ondergrondse voedingskabel (UF) heeft een stevige plastic omhulling waarmee je hem rechtstreeks in de grond kunt begraven zonder hem door een leiding te leiden (natuurlijk moet hij diep genoeg worden begraven om aan de elektrische code te voldoen). Maar dat harde omhulsel is ook moeilijk te verwijderen – tenzij je deze truc kent. Begin met het scheiden van de zwarte en witte draden van het blanke koper door ze elk met een tang vast te pakken en te draaien (boven). Ze zijn gemakkelijk uit elkaar te scheuren zodra je ze eenmaal hebt opgestart. Trek ze uit elkaar totdat je ongeveer een voet gescheiden draden hebt. Verwijder vervolgens de mantel van de geïsoleerde draden door het uiteinde van de draad met één tang en de mantel met een andere tang vast te pakken en uit elkaar te werken. Nadat je de omhulling gescheiden hebt van de geïsoleerde draad aan de bovenkant, trek je deze er gewoon af (onderkant). Herhaal het proces om de mantel van de zwarte draad te verwijderen. Snijd ten slotte de losse omhulling af met een schaar of een mes.

No-Snag Fish Tape-verbindingen
Nadat je alle moeite hebt gedaan om je fish-tape naar zijn bestemming te werken, is het laatste wat je wilt, de kabel kwijt te raken of je tape vast te zitten aan iets in de muur terwijl je hem terugtrekt. Zo kunt u beide problemen voorkomen. Begin met het strippen van een 8-in. lengte van de kabel. Knip met een zijsnijder alle draden behalve één af. Snijd in een steile hoek om een ​​”schouder” te vermijden die ergens op zou kunnen blijven haken. Buig vervolgens de enkele draad rond de lus aan het uiteinde van de visstape en wikkel het hele werk met elektrische tape om een ​​gladde bundel te vormen. Nu kun je aan de draad trekken zonder je zorgen te maken dat hij eraf kan vallen, en de soepele klont zal niet blijven hangen of vast komen te zitten aan obstakels.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *