Menu Sluiten

Elektrische veiligheid thuis Checklist

U oefent al brandveiligheid, maar brandpreventie is de beste manier om uw gezin te beschermen – en dat begint met ervoor te zorgen dat uw elektrische systemen en apparaten correct en veilig werken. Neem deze checklist regelmatig door, omdat elektrische storingen op elk moment en om vele redenen kunnen optreden.

✓ Snoeren en stekkers
Controleer alle snoeren, pluggen, overspanningsbeveiligingen en verlengsnoeren op gerafelde behuizing, blootliggende draad of gebroken componenten. Vervang onmiddellijk.
Trek nooit verlengsnoeren onder tapijt of over deurdrempels.
Gebruik geen verlengsnoer als permanente bevestiging. Als u extra stopcontacten nodig hebt, neemt u contact op met een erkende elektricien om een ​​aantal te installeren waar u maar wilt.
Volg altijd de instructies van de fabrikant voor het aansluiten van een apparaat op het stopcontact.
Overbelast een stopcontact niet met meerdere apparaten met een hoog vermogen of warmte, bijvoorbeeld een ruimteverwarmingstoestel of een koffiezetapparaat.
Stekkers moeten goed passen in stopcontacten. Neem contact op met een erkende elektricien als dat niet het geval is.
Grote apparaten – wasmachines, drogers, koelkasten, fornuizen, airconditioners, warmwaterverwarmers, enz. – moeten rechtstreeks op een stopcontact worden aangesloten. Gebruik geen overspanningsbeveiliging, plugstrips of verlengsnoeren.
Gebruik alleen waterbestendige verlengsnoeren in vochtige ruimtes (zoals de kelder).

✓ Verlichting
Gebruik gloeilampen alleen op of onder het maximale wattage dat op uw lamp of lamp staat vermeld. (Er staat een sticker op het apparaat die het maximale wattage aangeeft.)
Plaats lampen altijd op een vlakke, vlakke ondergrond en op minstens een voet van brandbare voorwerpen (bijv. Gordijnen).

✓ Apparaten
Plaats warmte producerende apparaten (broodrooster, verwarming, koffiezetapparaat, etc.) uit de buurt van ontvlambare of brandbare goederen (pannenlappen, papieren servetten, enz.)
Koppel keukenapparatuur en badkamer (bijv. Broodrooster of föhn) apparaten los wanneer ze niet in gebruik zijn.
Houd de afzuigventilator van uw keuken schoon en vrij van vet, pluisjes en andere obstructies.
Gebruik nooit een draagbare verwarming in de badkamer. De enige veilige opties zijn een plafondunit of stripverwarmer die hoog is geplaatst.
Als u draagbare of ruimteverwarmingstoestellen gebruikt, zorg er dan voor dat deze een goedkeuringszegel ontvangen van een nationaal erkend testlaboratorium (NRTL) zoals UL, ETL of CSA.

✓ Extra veiligheidsoverwegingen
Als u jonge kinderen hebt, kunt u overwegen uw huis opnieuw uit te rusten met sabotagebestendige (TR) stopcontacten. Gebruik altijd een erkende elektricien. (Opmerking: vanaf 2008 zijn TR-houders wettelijk verplicht in alle nieuwe en gerenoveerde huizen.)
Arc fault circuit interrupters (AFCI’s) zijn een speciaal type stroomonderbreker die de stroom uitschakelt wanneer zich gevaarlijke omstandigheden voordoen. Vraag een erkende elektricien naar het installeren van AFCI’s in uw huis.
Aardlekschakelaars (GFCI’s) zijn een ander type stroomonderbreker en deze helpen het risico op elektrische schokken te verminderen door het circuit uit te schakelen als het gevaarlijk wordt. Een erkende elektricien moet GFCI’s in uw garage, kelder, keuken, bad en alle buitenuitgangen installeren.
Test AFCI’s en GFCI’s minimaal één keer per maand.
Als u moet graven, kiest u altijd 811 (alleen VS) om uw ondergrondse lijnen te markeren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *